E-handel i VR utlovas i slutet av månaden

Kina är ett steg närmare att föra ihop VR med e-handel.

Vi har tidigare i år berättat om hur Alibaba vill ge sin e-handel en touch av virtual reality. Företaget har startat ett forskningslabb vid namn GnomeMagic Lab som ska arbeta primärt med virtual reality och handel.

Först och främst ska man ta fram 3D-modeller av produkter för att sedan jobba med tjänster som gör det möjligt för e-handlare att arbeta mer med virtuell verklighet.

Annons

För några dagar sedan meddelade Alibaba att man i slutet av denna månad kommer att öppna en VR-butik som ett pilotprojekt. En butik som man alltså kommer att kunna besöka med hjälp av VR-glasögon och där kunderna kan plocka upp och rotera produkterna i affären.

Dyrt att konvertera produkter

Kostnaden för att ta fram en 3D-modell av en produkt ska enligt Alibaba idag ligga runt 50 dollar, vilket förstås inte är lönsamt, men man hoppas sänka detta till 1 dollar i framtiden.

Alibaba visade nyligen under en presskonferens i Kina hur man med hjälp av ett VR-headset kunde gå in i en virtuell version av en butik och undersöka varorna. I butiken ska det även ha funnits en digital robot som visade upp varor och föreslog produkter. VR-glasögonen kompletterades även med handkontroller som möjliggjorde att rotera produkterna och att köpa dem.

Den kinesiska e-handelsjätten ska själv sälja runt 300 000 VR-headset varje månad och man hoppas nu kunna kapitalisera ytterligare på denna trend. Företaget ska även ha investerat i flera bolag som jobbar med virtual reality. Ett av dessa är Magic Leap som nyligen visade hur tredimensionell projicering kunde användas för e-handel.

Annons