E-handlaren som vill hjälpa utlandsfödda göra avtryck

Enligt Elobina.se bör företag bidra till ett bättre samhälle och en renare miljö. Genom ett nytt samarbete vill man skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor.

Våren 2014 lanserades Elobina.se. En digital plattform och e-handel där kunden kan förvandla sina egna mönster och bilder, eller välja från befintliga, till tyg och textilprodukter. Produkterna tillverkas med hjälp av digitaltryck och kunder är allt från privatpersoner, till hotell, företag, designers konstnärer och retail.

Elobina påminner som vi påpekat tidigare en del om Tailor Store, men istället för skjortor, är det alltså tyger och heminredningsdetaljer som kuddar och bordstabletter som gäller. Och precis som skräddaren i Helsingborg ser man flera fördelar med att producera det kunderna vill ha på beställning.

Annons

– Alla vinner på detta. Miljön då bara efterfrågade produkter tillverkas, kunder eftersom som de kan beställa helt individuella, riktiga textilprodukter och tyg samt designers och konstnärer som kan uttrycka sig via textil i enstaka exemplar eller mindre tillverkningsserier, säger Vilma Gustafsson operativt ansvarig på Elobina Concept.

E-handlare kan göra skillnad

Enligt företaget står miljön och det sociala ansvaret högt på listan. Därför har man inlett ett samarbete med Yalla Trappan. Ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ i Malmö med målsättning att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor.

Något som innebär att Yalla Trappans ateljé syr många av Elobinas designprodukter som till exempel kuddfodral, väskor, sjalar, kökshanddukar och bäddset.

– Vi tycker detta samarbete är spännande och viktigt att lyfta fram. Det är verkligen roligt att kunna följa med produktionen på nära håll och att kunna leverera produkter med hög kvalitet som har sytts av professionella medarbetare här i Malmö, säger Vilma Gustafsson.

Elobina är inte ensamma om att vilja hjälpa nyanlända och människor på flykt. På senare tid har vi rapporterat om flertalet e-handlare som vill dra sitt strå till stacken. Bland annat skänkte Norska Stormberg en dagskassa till syriska flyktingar.

Stormberg planerar även att anställa flyktingar för att hjälpa dem in i samhället. Något som MatHem också har planer på och nyligen meddelade Apotea att man tagit in tio nyanlända som praktikanter.

Annons