E-handlaren storsatsar på video – dubblerar antal filmer

Två egna studior.

Datorhandlaren Inet började satsa på YouTube och rörlig media under 2015 och har sedan dess sakta men säkert utökat satsningen. E-handlaren har bland annat lanserat en datorskola i videoformat och även gett sig på det omåttligt populära konceptet “unboxing”. I början av förra året berättade företagets vd att video-satsningen tagits emot väl av kunderna.

LÄS ÄVEN: VR och ny webb gav Inet stark tillväxt under 2016

Annons

"Snabbt kunna visa upp det bästa"

Nu avslöjar företaget en rejäl satsning på området. Inet bygger två stycken studior för videoproduktion på företagets huvudkontor i Göteborg. En studio blir i skrivbordsmiljö, som representerar en arbetsplats, och den andra inreds som ett vardagsrum.

- Video blir allt mer populärt, våra kunder vill ha mer och precis som vi vill de vara först med den senaste tekniken. Det har gett oss mersmak och med egna studior kommer vi snabbt att kunna visa upp det bästa och mest moderna på marknaden, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet, i ett pressmeddelande.

200 videor om året

Dagens produktionstakt ligger på ungefär 100 videor om året, men med företagets nya studior på plats ska mängden videomaterial dubbleras. Under 2018 väntas Inet skapa 200 egenproducerade filmer.

- Produkter är ganska enkelt att få tag på och att visa upp. Många vill ha mer inspiration, eller tips på hur de ska användas och därför kommer vi att göra fler guider och vägledande videor. Det kan handla om att överklocka en dator, installera hemautomation eller var man får flyga med en drönare. Vi är ju tekniknördar själva, som både vill testa och visa upp alla spännande nyheter, säger Johan Wahlberg.

Alla filmer kommer textas

Inet avslöjar även att de kommer att texta alla filmer på både svenska och engelska, för de som tittar utan ljud. Filmerna ska även anpassas i flera olika format för att se bra ut på olika enheter, till exempel kvadratiskt format för att passa bättre på en mobiltelefon.

- Vi värderar personlig service och expertis mycket högt och vill sänka tröskeln mellan en fysisk och en digital upplevelse. Video är ett format vi vet uppskattas och som ger oss möjligheter att bättre interagera med våra kunder och ta del av deras insikter och feedback, säger Johan Wahlberg.

Nya satsningar på området blir bland annat diskussionspaneler där tillverkare deltar och livesända inslag med möjlighet att ställa frågor till Inet i direktsändning.

LÄS ÄVEN: Komplett bygger egen Youtube-studio för marknadsföring

Annons

Annons