Ebay återfår självförtroendet efter skilsmässan

Marknadsplatsen klarar sig bra utan PayPal.

Flera analytiker trodde det skulle gå dåligt för Ebay efter delningen med PayPal. I januari 2016 meddelade även Ebay att det skulle bli en tuff start på året.

Sedan dess har det dock gått relativt bra. Första kvartalet ökade man omsättningen och vinsten även om det inte var med mycket.

Annons

Nu rapporterar man siffrorna för andra kvartalet 2016 och omsättningen växte med 6 procent till 20,9 miljarder dollar. Intäkterna ökade samtidigt med 7 procent och landade på 2,2 miljarder dollar. Vinsten blev 437 miljoner dollar.

Tittar man enbart på marknadsplatsen, och inte andra relaterade verksamheter, så växte Ebay med 5 procent. Det är alltså inget siffertrixande utan Ebay växer på riktigt och aktien steg direkt efter rapporten.

En miljard listningar

Siffran som Ebay vill fokusera på, även om det mesta pekar uppåt, var antalet listningar på marknadsplatsen. För första gången någonsin ska man nått en miljard listningar.

- Andra kvartalet var ännu ett till bra kvartal där vi levererade ett starkt resultat och hade acceleration i tillväxten. Vi är nu ett år in i genomförandet av vår strategi att erbjuda det bästa urvalet, den mest relevanta och mest kraftfulla försäljningsplattformen, och det finns tecken på momentum i vår verksamhet, säger Devin Wenig, VD på Ebay.

Häromdagen skrev vi om hur Ebay sortsatsar på artificiell intelligens med flera uppköp och satsningarna på ny teknik sägs fortsätta.

- Vi fortsätter att investera i våra plattformar för att säkerställa att Ebay är en global e-handelsledare i många år framöver, säger Devin Wenig.

Annons