Efter konkursen: Best of Brands e-handelschef till resebranschen

"Kommer att vara en nyckelspelare".

I somras kunde vi berätta att klädmärket Best of Brands hade rekryterat Mikael Nyhlén som ny E-commerce Manager. Satsningen kom kort efter att Best of Brands hade anställt en ny vd och gjort en större satsning på sitt lager.

LÄS ÄVEN: Han lämnar NetOnNet - ska få fart på Best of Brands e-handel

Annons

Men det dröjde inte länge förrän farten i e-handelssatsningen avtog. Istället stod det klart att Best of Brands brottades med ekonomiska problem och bara någon månad efter att Mikael Nyhlén hade tillträtt sin tjänst, gick bolaget in i en rekonstruktion.

Kommer till en helt ny bransch

Så sent som i förra veckan kunde vi rapportera att försöken att rädda klädmärket hade misslyckats och att konkursen var ett faktum.

LÄS ÄVEN: Best of Brands kunde inte räddas - har nu gått i konkurs

Så vad händer nu med Mikael Nyhlén, som alltså kom in i bolaget precis före raset? Jo, han kommer att gå vidare till ett nytt jobb som E-commerce & CRM Manager på Resia.

- Resia är inne i en spännande fas, med starkt fokus på kundupplevelse och en sömlös kundresa med datadriven utgångspunkt, något som jag själv brinner för. Att resebranschen är helt ny för mig tycker jag också är spännande. Det ska bli kul att få jobba med upplevelser och minnen, som resor är i mina ögon. Sedan ser jag fram emot att få lära mig mer, och att bidra till att förbättra och förändra. Jag ser många likheter mellan rese- och elektronikbranschen, säger Mikael Nyhlén i ett pressmeddelande.

"Har mycket att tillföra"

I sitt nya jobb i resebranschen ska Mikael Nyhlén inte oväntat arbeta med digitalisering. Ett särskilt fokus ligger på bland annat konverteringsoptimering och en förbättrad användarupplevelse.

- Som E-commerce & CRM Manager kommer Mikael att vara en nyckelspelare i vårt förändringsarbete. Med sin långa bakgrund inom e-handel, CRM och digital utveckling som han sedan byggt på med retailkompetens har han mycket att tillföra, säger Lisa Karlsson Bruzelius, CCO på Resia, i en kommentar.

Mikael Nyhlén tillträder sin nya roll den 1 februari i år och kommer att ingå i Resia Semesters ledningsgrupp.

Annons

Annons