Efter problemen med lagret – Lekmer får ny VD

Oscar Tjärnberg tar över efter Niklas Jarl som lämnar med omedelbar verkan.

Sedan Lekmer införde sitt nya automatiserade lager för ungefär ett och ett halvt år sedan har företaget gått igenom en del utmaningar. Lagret ställde till en början till det för kunderna som inte fick rätt leveranser i rätt tid, och när väl logistiken var på plats visade det sig att lagret kostade för mycket att sköta.

I Qliro Groups senaste kvartalsrapport tog koncernen upp att Lekmer fortfarande hade för höga kostnader.

Annons

Nu meddelar koncernen sin nya plan för att få ordning på torpet. Genom att byta ut VD:n hoppas bolaget att Lekmer ska komma på fötter igen. Oscar Tjärnberg, som tidigare varit CCO för Lekmer, tar nu över rollen som VD. Han tar över efter Niklas Jarl som lämnar tjänsten med omedelbar verkan.

"Arbetet har inte gett önskad effekt"

Oscar Tjärnberg har tidigare haft ledande roller på bland annat Telenor och inkClub. I ett pressmeddelande skriver Qliro Group bland annat att Oscar Tjärnbergs erfarenhet inom logistikbranschen passar väl ihop med Lekmers “nuvarande fokus”.

- Lekmer har under året tyngts av operationella utmaningar kopplade till lagerverksamheten, vilket medfört höga varuhanteringskostnader. Bolaget har under året därför arbetat med insatser som fokuserar på ökad effektivitet. Arbetet har dock inte gett önskad effekt och behöver intensifieras ytterligare. Vi är därför glada över att nu kunna utse Oscar Tjärnberg till ny VD för Lekmer, kommenterar Marcus Lindqvist, VD för Qliro Group i ett pressmeddelande.

Niklas Jarl, som var med och grundade Lekmer, blev VD för bolaget så sent som i december förra året. Han kommer att stanna kvar inom företaget under en övergångsperiod.

- Niklas har haft en mycket viktig roll i utvecklingen av bolaget under de senaste tio åren. Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med honom framöver, säger Marcus Lindqvist. 

Annons