Färdiglagat men lyxigt med Saffrons hemleveranser

Den nya mattjänsten Saffron erbjuder hemleveranser av mat som tillagats av bland andra Thomas Sjögren, som blev Årets Kock 2015.

Att det finns ett stort antal personer som har svårt att få tid till matlagning när både karriär och privatliv tar sin beskärda del av dagen har varit känt länge. Efter att de färdiga matkassarna gjorde entré på marknaden har Gobble gett konsumenter i USA möjligheten till få nästan färdig mat hemlevererad och i Sverige har Foodora nyligen lanserat ett koncept som går ut på att leverera hem mat från restauranger i Stockholm.

"Svårt komma på vad man ska laga"

Nu lanseras tjänsten Saffron, som erbjuder färdiglagad mat som kyls ner och levereras till kunderna. Maten ska hålla hög kvalitet och tjänsten riktar sig särskilt till kunder som har ont om tid och samtidigt är beredda att betala lite extra för att få god färdigmat. Kunden laddar ner en app som både går att använda för att beställa mat och att välja leveransadress. Sedan lagas maten i Saffrons kök innan den körs ut till kunden.

Annons
Annons

Bakom företaget står Joseph Hajj och Justin Drees som träffades när de arbetade ihop på Klarna.

- Idén uppstod när jag var föräldraledig med min son Klas. Jag tycker det är svårt att hitta tid och energi att komma på vad jag ska laga för middag, det är lätt att ta vägen förbi pizzerian eller sushistället på väg från tunnelbanan. Jag pratade med Joseph om hur svårt det kan vara att få ihop jobb och privatliv, säger Justin Drees till Breakit.

Träffades på mässa

Maten som Saffron levererar är tillagad av bland andra Thomas Sjögren som också har tänkt ut en del av recepten. Thomas Sjögren fick utmärkelsen Årets Kock 2015 och värvades till teamet när de tre träffades på en Mitt Kök-mässa.

- Jag var där för att laga mat på scen och efteråt kom de fram och förklarade hur tjänsten funkar. Det lät som en rolig idé och sedan dess har vi kört på ihop. Jag har alltid tyckt att matlagning är kul men det är också kul att hitta nya sätt att få ut maten på, säger Thomas Sjögren.

Saffrons erbjudande går för närvarande bara att ta del av om man bor i Stockholms innerstad samt i ett antal närliggande kommuner. Sedan för ungefär två veckor sedan ska Saffron enligt Breakit ha levererat ungefär 300 färdiglagade rätter.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!