Expansion: Första Amazon Go utanför Seattle har nu öppnat

Slog upp porten under gårdagen.

Efter att ha dragit igång ett antal bokaffärer bestämde sig Amazon för att rikta om sina satsningar i den fysiska butiksvärlden mot det personalfria butikskonceptet Amazon Go. De saknar kassor och tar istället betalt av kunderna via ett digitalt upplägg.

LÄS ÄVEN: Amazon Go gör slag i saken - öppnar i dag

Annons
Annons

Efter en del inledande teknikstrul öppnades år 2018 den första Amazon Go-butiken i Amazons hemstad Seattle, där två butiker till ska ha öppnat sedan dess. Nu har den första butiken utanför Seattle öppnat, och det blev Chicago som stod näst på tur. Enligt The Verge öppnades Chicago-butiken under gårdagen.

Påminner om 7-Eleven 

Precis som sina föregångare, ska Amazon Go i Chicago vara i samma storlek som en av 7-Elevens butiker och erbjuda ett liknande sortiment av bland annat färdiga luncher, snacks och drycker.

Butikerna fungerar genom att ett antal kameror och sensorer registrerar vad kunderna tar med sig för varor. Den som vill handla använder Amazons app både för att registrera sin entré i butiken, och för att skanna de varor som hon eller han plockar med sig. Dessa läggs sedan till i personens konto hos Amazon, där faktureringen sker automatiskt.

Amazon har sedan tidigare bekräftat att Amazon Go även ska öppna i New York och San Francisco

LÄS ÄVEN: Amazons kassalösa butik säkrar en plats i Europa

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!