Framtidens paketskåp nu på plats i Tyskland

E-handelsteknik från Estland på export i Europa.

I somras kunde vi berätta att paketskåpsföretaget Cleveron hade placerat ut sina första paketautomater i Estland, där företaget också har sitt huvudkontor. Företagets skåp har fått namnet PackRobot och ska vara helt unikt i sitt slag - skåpet har nämligen bara en lucka men ska kunna rymma betydligt fler paket än sina konkurrenter.

Nu har de innovativa paketskåpen med hjälp av en ny fraktleverantör fått en fortsatt resa ut i Europa. I dag installerade nämligen Smart Mile Solutions den allra första av Cleverons paketrobotar i Tyskland, närmare bestämt i staden Nagold.

Annons

- Smart mile-plattformen ger kunderna kontroll över mottagandet av sina leveranser, reducerar trafiken och koldioxidutsläppen i städerna och stimulerar samtidigt den lokala ekonomin, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler länder på tur

Utöver att skåpen uppges rymma flera hundra paket ska de även kunna garantera att temperaturen i dem alltid är mellan fem och 20 grader.

Redan i somras stod det klart att Estland skulle få tillgång till sammanlagt 500 av de nya paketskåpen, och nu berättar Smart Mile Solutions att en fortsatt expansion är planerad även på andra håll.

- Efter att ha startat i Nagold kommer Smart Mile Solutions att expandera till andra städer i Tyskland samt till andra platser i Europa, skriver bolaget.

Annons