Han lämnar H&M för att bli Pulsens nya VD

Mika Vikman får toppjobb hos e-handelsleverantören.

Pulsenkoncernen, som med hjälp av systemstöd och konsultverksamhet vill få sina handelskunder att växa, förstärker enligt ett pressmeddelande “sin satsning på retailsidan”. Därför har koncernen bestämt sig för att bygga ut ledningen i företaget Pulsen Retail med ett antal nya nyckelpersoner. En av dem är Mika Vikman, som blir ny VD på Pulsen Retail.

Mika Vikman kommer senast från H&M New Businesses, där han hade rollen som affärsutvecklare.

Annons

- I dag arbetar jag dagligen med att analysera nya trender för kundens kund och på marknaden i stort. Det är erfarenhet som kommer till nytta i Pulsen Retail. Vi kommer gå mot en ännu mer marknadsorienterad lösning än idag, med tät kontakt med såväl marknad som kund, för att på bästa sätt kunna stödja kundens affär, säger Mika Vikman i pressmeddelandet.

"Kommer att leda bolaget med tydlighet"

Mika Vikman välkomnas av Jonus Bartholdson, som är VD för pulsenkoncernen.

- Mika kommer bli väldigt bra i den här rollen på Pulsen Retail. Med sin erfarenhet av affärsutveckling och med en tydlig sälj- och marknadsprofil kommer han leda bolaget med tydlighet åt det håll vi är på väg åt, säger han.

Mika Vikman tillträder sin nya tjänst den 1 augusti i år. Han får även sällskap av en ny konsultchef och ny utvecklingschef. Vilka de blir har inte meddelats.

Annons