Hobbex backar 50 miljoner och e-handeln flyttas

Två butiker har stängts ner.

I slutet av 2016 så kunde vi berätta om att Hobbex hade ökat rejält inom sin e-handel och att de levererade en årsomsättning runt 200 miljoner kronor med ett positivt resultat. Förra året gjorde företaget flera nya satsningar och lanserade bland annat en helt ny sajt.

LÄS ÄVEN: Hobbex om nya sajten: Allt är gjort inhouse

Annons

Senare under 2017 stod det dock klart att Hobbex hade problem och att företaget bland annat hade förlorat massor med pengar på hamnkonflikten i Göteborg.

LÄS ÄVEN: En månads försäljning i sjön efter hamnkonflikten

Nu rapporterar Market att Hobbex AB backade med 50 miljoner kronor under företagets brutna räkenskapsår, som slutade den sista augusti förra året. Företaget har gått från en omsättning på 157 miljoner till 107 miljoner. Samtidigt så landade moderbolagets rörelseförlust på över 53 miljoner kronor, rapporterar Market.

"Nå balans mellan intäkter och kostnader"

Det ska nämnas att Hobbex de senaste åren haft en stadigt ökande omsättning med förbättrat resultat, fram tills 2017.

Som en följd av den negativa utvecklingen så har Hobbex nu stängt två av sina fysiska butiker och man har även gjort förändringar gällande e-handeln. Företagets onlineverksamhet har nu flyttats över till moderbolaget Hobbex Utvecklings AB.

- Ett flertal åtgärder för att nå balans mellan intäkter och kostnader har skett sedan räkenskapsårets slut, skriver Hobbex i sitt bokslut.

Ehandel.se har kontaktat Hobbex för att få vet mer om hur e-handeln påverkas av oroligheterna.

Annons
Annons