Hon lämnar Bring för toppjobb hos Swedol

Slutar som CFO på logistikföretaget för att få samma titel hos e-handlaren Swedol.

Swedol, som säljer bland annat verktyg och fordonstillbehör, lanserade sin e-handel våren 2014 och utökade därmed verksamheten i sina 99 butiker med försäljning på nätet. Nu meddelar företaget att det har tillsatt en ny finanschef, CFO, och att valet föll på Irene Wisenborn Bellander, som för närvarande har samma tjänst på Bring Nordic Logistic Division.

- Vi välkomnar Irene Wisenborn Bellander som CFO och medlem av Swedols koncernledning. Hennes breda erfarenhet av redovisning, affärsstyrning och förvärv i nordiska bolag kommer att vara värdefull för oss nu när vi har verksamhet i fyra länder, säger Clein Johansson Ullenvik, verkställande direktör och koncernchef i Swedol, i ett pressmeddelande.

Annons

Omsatte 2,8 miljarder 2016

Med de fyra länderna avses Sverige, Norge, Finland och Estland, där Swedol har verksamhet under namnen Swedol, Grolls, Univern och Nima. Under 2016 omsatte Swedol cirka 2,8 miljarder kronor.

Swedol lyfter bland annat fram att Irene Widenborn Bellander har erfarenhet inom redovisning och affärsstyrning. Före sin tid på Bring har hon bland annat arbetat för Mekonomen och Lantmännen.

- Det händer mycket i Swedol, som är ett växande bolag med en stark värdegrund. Jag ser fram emot att bli en del av Swedolteamet och få bidra till bolagets fortsatta utveckling, säger hon om sin nya tjänst.

Irene Wisenborn Bellander tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet.

Annons