Hörlurar gick om VR-glasögon som årets julklapp

Hajpen till trots - nya siffror visar att VR-glasögonen inte riktigt slog igenom inför årets jul.

När det i slutet av november blev dags att utse Årets Julklapp föll valet på de populära VR-glasögonen, något många e-handlare redan hade förutspått. Men som alltid med vinster så finns det de som har en avvikande uppfattning. Och i själva verket var det hörlurarna som borde ha fått utmärkelsen i år.

Det menar i alla fall prisjämförelsesajten Prisjakt som nu har utsett Årets Riktiga Julklapp baserat på antal klick från Prisjakt till olika e-handlare under julhandeln.

Annons

- Kategorin Hörlurar hade hela 700 procent fler klick än VR-glasögon, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Brist på tillgång påverkar

Sajten garderar sig dock för att det förhållandevis skrala intresset för VR-glasögon kan bero på att de inte finns att köpa i lika stor utsträckning som hörlurar.

- Att hörlurar blev Årets Riktiga Julklapp är inte förvånande då teknikprylar alltid är populära inför jul och just hörlurar går att finna i många varianter och prisklasser. Däremot kan man fråga sig om det verkligen handlar om en VR-flopp eller inte. Populära Playstation VR har varit slut hos leverantör sedan lanseringen i höstas, så möjligen är det inte ett ointresse som resultatet visar, utan snarare en brist på tillgång, säger Prisjakts Sverigechef Carl Vult von Steyern i pressmeddelandet.

I övrigt har Prisjakt märkt att många är ute efter att fynda elektronik under mellandagarna. Det kanske inte är så överraskande i sig, men enligt företaget är det också fler än vanligt som passar på att leta efter bra priser.

- På Prisjakt har vi haft rekordmånga besökare, hela 20 procent fler än under mellandagsreans första dag föregående år. En av anledningarna till detta kan vara att det inte är så många röda dagar under julhelgen, färre åker bort, fler stannar hemma och då konsumerar man mer, säger Carl Vult von Steyern.

Annons