ICA först ut när Googles assistent börjar prata svenska

"Okej Google, låt mig prata med Ica".

Bristande inspiration till recept och inköpslistor som måste skrivas, kommer snart att vara ett minne blott. Inom kort kan nämligen Icas kunder ta hjälp av Monica, som troligtvis är företagets första digitala medarbetare.

Monica kommer till undsättning

Monica kommer att finnas tillgänglig via en funktion som Ica har utvecklat för den svenska varianten av den smarta röstassistenten Google Assistant.

Annons

- Röststyrning kommer få allt större betydelse och vi är glada att kunna lansera vår digitala assistent Monica på Googles plattform. Vi tror att röststyrning kan förenkla våra kunders vardag. Samtidigt som du kollar in i kylen och ser vad som behöver kompletteras kan du prata in det som fattas på inköpslistan, säger Samuel Young, ansvarig för innovationshubben ICAx, i ett pressmeddelande.

Samuel Young ansvarar för Icas innovationshubb

Inledningsvis kommer Monica endast att hantera vad Ica beskriver som "enklare tjänster", men den nya medarbetaren ska enligt sin arbetsgivare lära sig mer i takt med att man pratar med henne.

- Vi är mitt uppe i ett intensivt utvecklingsarbete för att kunna erbjuda ännu fler roliga och användbara funktioner, fortsätter Samuel Young.

LÄS ÄVEN: Ica storsatsar på digitala lösningar - startar egen hubb

Svensk lansering de kommande veckorna

För att kunna prata med Monica behöver användaren ha ett Ica-konto. Tjänsten aktiveras när användaren säger "Okej Google, låt mig prata med Ica".

Google Assistent, som röstassistenten heter i Sverige, kommer enligt Ica att rullas ut för både iOS och Android under de kommande veckorna.

- Genom lanseringen av Google Assistent på svenska kan lokala varumärken bygga relationer med sina kunder på ett engagerande och interaktivt sätt. Vi är glada över att kunna lansera med ICAs integration tillgänglig från start som vi hoppas och tror kommer bli mycket uppskattat av användarna, säger Magnus Friberg, partneransvarig för Google Assistent i Sverige.

Annons

Annons