IKEA stärker E-handeln med tidigare Googlechefen

Den svenska möbeljätten IKEA satsar vidare på sin e-handel. För att stå sig på en allt mer konkurrensutsatt marknad har man nu rekryterat den tidigare Googlechefen och medieentreprenören, Stina Honkamaa Bergfors, som ny styrelsemedlem.

Möbler och heminredning spås bli nästa område som på allvar får se försäljningen flytta ut på nätet. Något som även IKEA verkar tro på. Den svenska möbeljätten har nämligen rekryterat Stina Honkamaa Bergfors, tidigare Sverigechef för Google och videosajten Youtube, till styrelsen.

– För oss är varuhusen fortfarande absolut viktigast och vår bas. Men vi ser att e-handel tar fart väldigt snabbt. Bara det senaste året har det hänt mycket och vi måste förstås följa med trenderna och utvecklas för att vara livskraftiga, säger Göran Grosskopf, ordförande för Ikeas moderbolag Ingka Holding.

Annons

Föryngrar styrelsen

Stina Honkamaa Bergfors beskrivs som en utpräglad Internetexpert och ska bli IKEA:s nya trumfkort inom bland annat e-handel när företaget inom kort föryngrar och utökar styrelsen.

Efter att ha varit Sverigechef för Internetjätten Google och videosajten Youtube i fem år valde Stina Honkamaa Bergfors i somras att vara med och grunda det Internetbaserade företaget, United Screens. Nu ska hon alltså även ta plats som styrelsemedlem i Ingka Holding BV, IKEA Gruppens moderbolag.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med IKEA. De har ett fantastiskt erbjudande och styrkan att agera långsiktigt. De är också redan starka inom e-handel, men jag hoppas att jag kan bidra med bland annat min kunskap och erfarenhet inom medier och kommunikation, säger Stina Honkamaa Bergfors.

Källa: Dagens industri

Annons