Inredningssajt gör rum för nya butiker och blickar utomlands

Roomly fortsätter att locka inredningsbutiker på löpande band och planerar nu att expandera sin tjänst utanför Sverige.

Marknadsplatser väntas växa kraftigt under de kommande åren. Något som inte minst Zalando verkar ha snappat upp och e-handelsjätten håller just nu på att transformera bolaget till en modeplattform.

En svensk aktör som verkar ha prickat rätt i sin satsning är Roomly.se. En sajt som lanserades hösten 2014 och som fungerar som sökmotor och marknadsplats med fokus på inredning och design.

Annons

Under 2015 genererade man över 2,8 miljoner kronor i försäljning till kopplade återförsäljare. 2016 började med två rekordmånader och under året har man även knutit till sig tio nya inredningsbutiker med ett utbud på över 30 000 nya produkter.

– Det har varit ett fantastiskt kul år hittills. Fler och fler butiker vänder sig till vår tjänst och ser potentialen i den. Något som gör oss ännu mer drivna till att jobba hårdare mot förbättring och etablering av varumärket, säger Sebastian Plengier Ehrnfelt, VD på Roomly.

Två europeiska länder på ritbordet

Bland de tio nya butikerna finns bland andra Designtorget, Oscar & Clothilde, Svenssons i Lammhult, Sweef, Levhemma.se, Marinestyle.se samt The Sofa Store och Roomly.se kan i dagsläget erbjuda över 60 000 inredningsartiklar från 30 butiker i Sverige.

Företaget för just nu även samtal med ytterligare fyra butiker där två ska vara ledande aktörer på den svenska inredningsmarknaden. Samtidigt har Roomly under våren påbörjat en eventuell expansion till ytterligare två europeiska länder. Vilka länder det handlar om vill Sebastian Plengier Ehrnfelt däremot inte avslöja i dagsläget.

– Det har under året pågått förhandlingar med ett flertal internationella handlare som haft önskemål om eventuell exponering utanför Sverige. Detta har vi lyssnat på och tagit vidare. Samtidigt har vi också då passat på att ta kontakt med ett flertal lokala butiker i respektive land som varit mycket positiva till tjänsten.

Annons