Inställd premiär: Teknikstrul i Amazons obemannade butik

Uppgifter: Kan inte ha fler än 20 personer i butiken samtidigt.

Amazons första obemannade butik, Amazon Go, var tänkt att öppna i början av 2017. Den personallösa butiken förlitade sig på att avancerad teknik skulle göra det möjligt för kunderna att handla utan att någon fanns på plats för att ta betalt.

Men nu rapporterar bland andra Seattle Times att premiären har försenats eftersom tekniken som butiken bygger på har visat sig ha brister. Framför allt handlar det om att teknologin inte klarar av att skanna av stora mängder människor, enligt tidningen som i sin tur hänvisar till uppgifter i The Wall Street Journal.

Annons

Svårt att registrera produkter

Enligt en källa till WSJ kan Amazons teknik inte hålla koll på fler än 20 personer samtidigt och den ska även ha haft problem med att registrera produkter om de inte står på en specifik plats i butiken.

Amazon Go, som ska sälja olika typer av dagligvaror, bygger enligt Amazon på teknik som påminner om den i förarlösa bilar. När den kommande butiken öppnades för e-handlarens personal i vintras ska protesterna ha varit högljudda bland de handelsanställda i USA eftersom många såg en risk för att de skulle bli av med sina arbeten.

Nytt premiärdatum oklart

Det här är inte första gången som en obemannad butik har fått käppar i hjulen. I vintras stod det klart att en liknande affär i Örkelljunga fick stänga, något som enligt ägarna skulle bero på stölder.

Det är oklart om och i så fall när Amazon Go kommer att öppnas istället. E-handlaren har inte velat kommentera uppgifterna till media.

LÄS ÄVEN: Robert Ilijason om framtiden för de obemannade butikerna

Annons