Intersport e-handelssatsar med Vanhatapio i styrelsen

E-handelsprofilen får nytt uppdrag.

Att anpassa sig efter rådande konkurrens. Det var motiveringen när Intersport nyligen sade upp ett antal medarbetare för att istället rekrytera personal med “digitalt fokus”.

LÄS ÄVEN: Sportjätte säger upp personal - nyanställer till e-handeln

Annons

Ska bidra med digital kompetens

Beskedet kom efter att Intersport även gjort flera andra e-handelsrelaterade satsningar i form av bland annat robotlager och leverans till bilar.

LÄS ÄVEN: Intersport går från TPL till robotlager

Nu kommer nästa nyhet i samma riktning. Intersport har nämligen valt att förstärka sin styrelse med Jarno Vanhatapio, som är vd på e-handelsföretaget NA-KD. Meningen är att Jarno Vanhatapio, som också är känd för att ha grundat nätbutikerna Nelly.com och ZooZoo, ska förstärka Intersports digitala kompetens.

- För Intersport är det mycket positivt att få in Jarnos unika kompetens och erfarenhet i styrelsen. Jarno kommer att vara ett perfekt bollplank och utmana oss i vår digitala resa, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport Sverige, i ett pressmeddelande.

Enda externa uppdraget

I dag uppges Jarno Vanhatapio vara "fullt operativ" hos NA-KD. Uppdraget hos Intersport blir därmed hans enda externa uppdrag.

- Intersport genomgår en väldigt intressant transformation inom det digitala och jag har ett stort förtroende för den nya ledningen med Marcus Wibergh i spetsen och bolagets huvudägare Adelis. Deras retailkunskap är omvittnad och där kan jag komplettera min kunskap samtidigt som jag kan bidra med insikter om den nya konsumenten och omnichannel-handel, säger Jarno Vanhatapio i en kommentar.

Annons