Jag vet vad du gjorde under sommaren

Du e-handlade som bara den enligt våra senaste siffror.

Efter semestern är nu vårt Analysbrev tillbaka. Analysbrev nummer åtta skickades idag ut samtidigt som både PostNord och Dibs presenterar sina senaste siffror ifrån e-handelns värld.

En bra dag för statistiknördar helt enkelt och i dagens analysbrev tittar vår indexansvarige Joakim Andersen närmare på sommarmånaderna juli och augusti.

Annons
Annons

Augusti rockade loss

Det visar sig att det gått riktigt bra för svensk e-handel och speciellt i slutet av sommaren. Försäljningen i augusti växte till exempel med hela 27 procent och besöken steg med 36 procent. Juli var inte lika stark men ökade med 13 procent i intäker.

Analysavdelningen ser kopplingar till vädret som ska ha varit fördelaktigt de senaste veckorna.

- Under juli i år hade vi flera dagar med temperatur över det normala, jämfört med förra året då den till största delen låg på eller under det normala. Augusti i år var kallare jämfört med förra året då temperaturen till största del låg över det normala, skriver Joakim Andersen.

Den mobila trafiken fortsätter förstås att öka och under juli var det helt och hållet mobiltelefonen som styrde e-handeln med 52 procent av trafiken.

Missa inte nästa brev

Likaså kan Sveriges e-handlare vänta sig ett fortsatt sjunkande ordervärde hela vägen mot julafton.

Missa inte Analysbrev #8 som ni kan läsa här. Prenumererar du inte på brevet så kan du klicka här för att göra det. Ehandelsnytt och Analysbrevet delar nämligen inte längre samma lista.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!