Jeff Bezos: Amazon kommer definitivt öppna fler butiker

Amazons grundare och VD avslöjade under gårdagen att e-handlaren har planer på att expandera i den fysiska världen.

När Amazon i höstas öppnade sin första fysiska butik, en bokaffär i Seattle, började det genast ryktas att e-handelsjätten planerade att öppna ytterligare butiker inom en snar framtid.

Amazon har inte kommenterat ryktena tidigare men jobbar nu på att färdigställa en andra butik som ska öppna i San Diego till sommaren. Och igår gav Jeff Bezos själv sin syn på saken under företagets årliga bolagsstämma, rapporterar Wall Street Journal.

Annons

– Vi kommer definitivt att öppna ytterligare butiker, hur många vet vi inte ännu. I detta tidiga skede handlar det om att lära sig, snarare än att försöka tjäna pengar, berättade Bezos för ett hundratal aktieägare som var på plats.

Prime ska bli ännu mer attraktivt

När och var de nya butikerna kommer att öppnas är alltså fortfarande höljt i dunkel men Bezos passade även på att berätta om företagets planerar på att lägga till ännu fler fördelar till sin prenumerationstjänst, Amazon Prime.

Eller som han själv uttryckte det, medlemskapet ska innehålla så många fördelar att konsumenterna känner att de "är oansvariga" om de inte betalar 99 dollar om året.

Bezos avslöjade dock inte mycket mer än så men troligt är att Amazon inom kort kommer att introducera ett antal produkter under eget varumärke som bara kommer att vara tillgängliga för Prime-medlemmar.

Annons