Kompletts marknadsplats öppen – vill ha 100 säljare i år

Smyglansering av Komplett Marketplace i Norge.

För Komplett, som har siktet inställt på att bli Nordens motsvarighet till Amazon, har planerna på en egen marknadsplats tagit form under en längre tid. Så i dag var det äntligen dags för lansering, om än i blygsam skala.

I ett mail till Ehandel.se berättar företaget att de smyglanserar sin marknadsplats i Norge under sommaren och att lanseringen i Sverige får vänta ett tag till.

Annons

- Detta är en viktig milstolpe för oss på Komplett. Vi har arbetat i flera år med att utveckla plattformen och för första gången får vi chansen att testa den för en bredare publik. I sommar ska vi försäkra oss om att kundupplevelsen fungerar bra innan vi öppnar dörren för ett större antal partners, säger Anton Hagberg, direktör för Komplett Marketplace, i ett pressmeddelande.

Babyprodukter och elektronik

Till en början är antalet externa företag som säljer på Komplett endast tre till antalet, men den nyblivna marknadsplatsen har goda förhoppningar om att ha lockat till sig omkring hundra säljare vid årets slut. Hittills har Komplett öppnat upp för externa säljare inom kategorierna elektronik, radiostyrda leksaker och barn- och babyprodukter, men nya områden är att vänta när fler säljare släpps in på plattformen.

De tre bolag som redan är med på tåget heter Elektroimportøren, Elefun og Babybanden. Det sistnämnda ingår i Komplett Group.

LÄS ÄVEN: Anton Hagberg blir chef för Kompletts nya storsatsning

Annons