I dag: Kunder i Sverige kan börja betala med MasterPass

Nu finns MasterPass tillgängligt som betalningsmetod för kunder hos Nordea, SEB och Swedbank.

Vi berättade nyligen att bland annat Nordea hade gjort MasterPass tillgänglig som betalningsmetod för sina kunder. Och i dag lanseras alltså tjänsten officiellt även hos Nordea, men även hos Swedbank och SEB. Enligt MasterCard, som äger tjänsten, kommer även ICA Banken och Resurs Bank att hoppa på tåget inom kort.

- Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med MasterCards globala digitala plånbok MasterPass kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder som i högre grad vill återvända. Det är därför mycket glädjande att MasterPass nu erbjuds svenska konsumenter via Nordea, SEB och Swedbank, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard Norden och Baltikum.

Annons

Ska förenkla kortbetalningar online

MasterPass är tänkt att förenkla kortbetalningarna på nätet eftersom den som handlar bara behöver fylla i sina kort- och leveransuppgifter en gång. Sedan finns dessa sparade i en så kallad digital plånbok och kan användas om och om igen. I Sverige är MasterPass kopplat till Mobilt BankID för att tjänsten ska vara helt säker att använda.

Intresserade kunder kan ansluta sig till MasterPass via sin bank eller www.masterpass.com. Det går också att registrera sig i samband med ett köp i en e-handel som anslutit sig till den nya betalningsmodellen. Med Sverige inräknat finns MastPass tillgängligt i 27 länder, varav 13 är i Europa.

Annons