Kunderna bytte badshortsen mot spenderarbyxorna

Månadsanalysen är här.

Nu är äntligen sommaren ett minne blott, det rapporterar analysavdelningen efter att ha tittat på siffrorna för augusti månad. I början av sommaren fick svensk e-handel en kalldusch när värmen slog till, och temperaturerna har sedan dess för det mesta legat över det normala.

LÄS ÄVEN: Det fina vädret stryper den svenska e-handeln

Annons

Trots att det fortsatt har varit varmt i augusti så har e-handeln åter gått tillbaka till det normala, med en hälsosam orderingång och fin omsättningsökning.

- I augusti nådde månadsmedeltemperaturen över två grader högre än normalt på många ställen. Detta jämfört med juli, då det var mer än fem grader över det normala i stora delar av landet och inte lägre än tre och en halv. Att utvecklingen saktade ner i juli skyller vi alltså på temperaturen. Och att intäkterna når högre i augusti tackar vi alltså den avslutade semestern för, skriver Joakim Andersen, indexansvarig på Ehandel.se.

Intäkerna för svensk e-handel steg med 19 procent under augusti månad, jämfört med samma period i fjol. Antalet order ökade samtidigt med 18 procent och trafiken till nätbutikerna växte med 19 procent.

Mer om detta, samt lite fina grafer, finner ni i dagens Analysbrev. Ett brev som även går att prenumerera på via denna länk.

Annons