LRF Media startar e-handel för lokala hantverkare

Ska sälja det egna varumärket Land.

LRF Media, som beskriver sig själva som landsbygdens och näringslivets mediehus, blir med egen e-handel. I nätbutiken Land Shopping ska de nu sälja produkter från det egna varumärket Land.

Lokala konstnärer ska kunna sälja

Tanken är också att hantverkare och konstnärer på landsbygden ska få möjlighet att sälja sina alster i den nya e-handeln.

Annons

- Vi kommer att lyfta fram landsbygdens hantverkare, slöjdare och konstnärer och erbjuda deras varor i vår shop. Land Shopping kommer att ha ett helt unikt utbud, säger Estelle Ejdeholm, publisher för Land, i ett pressmeddelande.

“Kommer att hamna mitt i prick”

Som orsak till att starta nätbutiken anger LRF Media bland annat E-barometerns uppgift om att e-handeln de senaste åren vuxit stabilt med 18 procent samt att två av tre svenskar nu handlar på nätet minst en gång i månaden. De menar även att landsbygdsbor tillhör dem som handlar allra mest.

- Var tredje konsument på landsbygden handlar online minst en gång per månad, och det är en målgrupp som Land har en mycket nära relation till. Land Shopping kommer att hamna mitt i prick när det gäller den målgruppen, säger Mikael Bergh, försäljningschef för konsumentintäkter på LRF Media.

Ska bli en marknadsplats för entreprenörer

LRF Media är den andra mediekoncernen på kort tid som startar e-handel. Så sent som i förra veckan kunde vi berätta att både affärstidningen Privata Affärer och mediejätten Bonnier valt att gå samma väg.

Och på Land Shopping tror man nu att den nya e-handeln på sikt kommer att kunna bli en viktig marknadsplats för lokala hantverkare.

- Det finns många drivna konsthantverkare och slöjdare runt omkring i landet, eldsjälar och entreprenörer på landsbygden. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda dem en marknadsplats där de får exponering och kan sälja sina verk. Land Shopping kommer också att vara en ny intressant arena för våra influencers, och jag är övertygad om att det här kommer att uppskattas av våra läsare och besökare, säger Estelle Ejdeholm.

Annons