MQ backar efter hamnkonflikten i Göteborg

Omsättningen under fjärde kvartalet minskade med drygt 4 procent.

Vi har under en tid följt hamnkonflikten i Göteborgs hamn, som redan i somras orsakade oro bland e-handlarna. Så sent som i förra veckan visade det sig att vissa e-handlare drabbats hårt av konflikten, däribland Hobbex, som räknar med att en månads försäljningsinkomster gått förlorade som en följd av händelserna.

“Drabbats negativt av sommarens konflikt”

Nu visar det sig att det finns fler e-handlare som konstaterar att deras resultat påverkats av konflikten, inte minst under det senaste kvartalet.

Annons
Annons

- MQ-kedjan går starkt medan Joy-kedjan i kvartalet drabbas negativt av sommarens konflikt i Göteborgs hamn, skriver MQ-koncernen i sin årsrapport som släppts nu på morgonen.

Där konstateras även att nettoomsättningen under fjärde kvartalet minskade med 4,1 procent, från 487 miljoner till 467 miljoner kronor.

Detta förklaras främst av att Joy haft underskottsavdrag, som föregående år redovisades som en uppskjuten skatteintäkt. Periodens resultat uppgick till 24 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 27 miljoner under samma period 2016.

Har fyllt 60 år

Rörelsemarginalen under kvartalet ökade dock något från 6,4 procent till 7,0 procent. För hela året ökade dock nettoomsättningen med 8,3 procent, till 1,8 miljarder. Samtidigt har MQ under det senaste kvartalet passat på att fylla 60 år.

- MQ firar 60 framgångsrika år inom varumärkesmode tillsammans med kunder och medarbetare, skriver koncernen i rapporten.

Specifika siffror för e-handeln redovisas inte i rapporten.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!