MatHem tar in 160 miljoner genom nyemission

Ska gå till marknadsföring.

Nätmatsgiganten MatHem plockar nu in 160 nya miljoner genom en nyemission. Bland annat har den norska fonden Ferd, som ingår i MatHems största ägare Verdane Capital, investerat 100 miljoner kronor, vilket ger Ferd sex procent av aktierna. Resterande 60 miljoner kommer från andra redan befintliga ägare.

- Vi är glada både för att våra befintliga ägare tror på oss, men också för att erfarna och duktiga investerare som Ferd ser vår potential och vill investera”, säger Tomas Kull, VD och grundare, i ett pressmeddelande.

Annons

Syftet med emissionen är att kunna få in en långsiktig ägare och intresset att investera i MatHem var så stort att nyemissionen blev övertecknad.

Ska satsa på marknadsföring

Tomas Kull meddelar också att konceptet med MatHem inte kommer att förändras och att pengarna bland annat ska användas till marknadsföring så att företaget kan växa ytterligare. Bland annat tror han att fler samarbeten, likt dem med Winefinder och PostNord, också kan bli aktuella i framtiden.

Verdane Capital största ägare

Största ägare i företaget är nu Verdane Capital, som äger 36 procent. Näst störst är Bestseller, som även äger majoriteten av MatHems danska konkurrent Nemlig.com. De innehar nu 21 procent av aktierna.

Övriga ägare i Mathem är Karolin och Tomas Kull (12 procent), H&M:s VD Karl-Johan Persson (10 procent), Ferd (6 procent) samt Erik Mitteregger, som rekryterades till styrelsen 2015 (3 procent).

Annons