Mathem missar miljarden – ökar förlusten

Sjunde året i rad av röda siffror.

När Ehandel.se i början av 2016 besökte Mathem:s bastion i Göteborg sa grundaren och vd:n Tomas Kull att han var säker på att företaget under året skulle passera miljardvallen.

- Över en miljard i alla fall. Vi ligger på en ökningstakt just nu som är mycket mer än det. Så vi kommer att passera en miljard, svarade han då på frågan om vad företaget skulle landa på vid årets slut.

Annons

40 miljoner från att nå miljarden

Imorse släpptes årsrapporten och vi kan konstatera att företaget missar miljarden med cirka 40 miljoner kronor. Istället landar omsättningen alltså på 961 miljoner, vilket förvisso är en ökning med 35 procent jämfört med 2015. Därtill ökar förlusterna med hela 30 miljoner jämfört med föregående år, till 116 miljoner. 

Enligt Di Digital innebär resultatet att MatHem nu gjort sitt sjunde förlustår i rad och därmed aldrig visat svarta siffror sedan de startade för sju år sedan. 

Även 2017 ett förlustår

Att Mathem växer verkar det däremot inte råda någon tvekan om. Senast i januari i år tog Mathem in 160 miljoner i en nyemisson och i mars öppnade företaget sitt tredje lager, beläget i Malmö.

Trots tillväxten väntas dock även 2017 bli ett förlustår.

- Resultatet under 2017 planeras vara fortsatt negativt för helåret men kontinuerligt förbättras i takt med ökad volym under 2017, kommenterar företaget i årsredovisningen.

Annons