Mat.se har öppnat upp för matleveranser i Skåne

Den nätbaserade livsmedelsbutiken fortsätter att expandera och i dag drog man igång verksamheten i Skåne.

I somras meddelade Mat.se, som sedan tidigare finns i Göteborg och Stockholm, att man planerade att expandera verksamheten till Skåne. De första leveranserna skulle gå ut i början av januari och idag var det dags att kicka igång verksamheten.

Utöver att man knutit avtal med flera lokala leverantörer så har etableringen så här långt lett till ett 30-tal nyanställningar, och man räknar redan med att anställa ytterligare ett tiotal under våren.

Annons

– Just när det gäller lager och transporter så är det ganska arbetsintensivt, så det kommer att behövas fler. Vi tror att vi kommer att ha anställt 70-80 personer om ett år, säger Måns Danielson, vd på Mat.se, till HD/Sydsvenskans bilaga 8till5.

Når 700 000 skåningar

Den nya lagerlokalen ligger i Arlöv utanför Malmö och är drygt 4 000 kvadratmeter stor. En strategisk placering av kontor och lager enligt företaget och i dagsläget finns inga planer på ytterligare lokaler i Skåne

– Vi når cirka 700 000 personer i västra Skåne så här finns en densitet för att få upp en bra volym. Och det krävs med tanke på att livsmedelshandeln på Internet är en ganska liten del av marknaden, säger Måns Danielson.

Mat.se, som nyligen introducerade matleveranser till bakluckan, hade förra året en omsättning på 125 miljoner kronor. En siffra som ska bli betydligt högre i år och prognosen för 2015 ligger på 202 miljoner kronor.

Annons