Modehandlare säljer småhundar på nätet

En stor e-handlare lanserade i början av veckan småhundar på sin sajt.

Lyst lanserade i måndags en kollektion av söta småhundar för försäljning i sin nätbutik. 33 olika hundraser lades ut likt modeplagg på sajten.

- Vi är otroligt glada över att sälja hundar på nätet, i en säker och elegant miljö. Vår tekniska plattform gör det möjligt för Lyst att expandera med nya produktkategorier och att ha levande hundar som en del av vårt lager är ett fantastiskt mervärde för våra kunder, säger Katherine Ormerod, redaktionschef på Lyst.

Annons

Kunderna kan sortera hundarna efter storlek, XS till L, och man kan även välja färg och typ. Leverans erbjuds dock endast till USA och Storbritannien.

- Med vår hundkollektion kan du handla raser som är lika moderiktiga som älskvärda. Detta i kombination med våra utbildade hundkonsulter innebär att våra kunder nu kan matcha sin outfit på ett helt unikt sätt, säger Katherine Ormerod.

Många arga i sociala medier

Mottagandet av hundkollektionen i sociala medier var förstås inte helt positiv utan folk var förståligt mycket upprörda och Lyst rapporterar över 10 000 arga inlägg kring kampanjen.

Annons

Som tur är visade sig allt vara en bluff. Lyst ville med kampanjen visa på problemet med just "handväsk-hundar". Det vill säga småhundar som endast köps som en accessoar.

Lyst meddelar att övergivna småhundar ökat med 120 procent de senaste åren och totalt är det över 3,9 miljoner hundar som överges varje år.

- Naturligtvis kan du inte köpa valpar och hundar här, vi säljer kläder inte hundar. En hund är för livet, inte bara för Instagram, skriver företaget avslutningsvis.

LÄS ÄVEN: E-handel med valpar - ett utbrett fenomen

Annons