Nätbutiker under sekunden: Nu börjar resan för nya e-tjänsten

Umeå-startupen är redo att visa upp vad de har.

I december förra året avslöjade Ehandel.se att ett startup-bolag i Umeå planerade att snabba upp svensk e-handel. Den nya tjänsten går under namnet ShimmerCat.

Tanken med ShimmerCat är att snabba upp själva webbservern utan att plattformen eller tjänsterna ovanpå den behöver modifieras. Du ska helt enkelt kunna installera ShimmerCat och få en snabbare sajt, minst 40 procent snabbare enligt bolaget. ShimmerCat är helt enkelt en webbserver optimerad för hastighet.

Annons

Att snabba e-handelssidor är något som ligger i fokus just nu kan vi se efter våra mycket uppmärksammade nyhet om Lykos turbosnabba e-handel.

"Tack vare den unika teknologin"

Nu meddelar grundarna till ShimmerCat, Ludvig Bohlin, Alcides Viamontes Esquivel och Henrik Frienholt, att det är dags att visa upp vad de har skapat. I samarbete med e-handeln Riviasports.com lanserar de nu officiellt den nya tjänsten.

- Mätningarna visar att sidan håller bättre klass än många av de ledande aktörerna på den svenska marknaden. Att vi kan uppnå sådana laddningstider oavsett geografisk plats eller om det handlar om mobiler är tack vare den unika teknologin i ShimmerCat, berättar Henrik Frienholt, säljchef för ShimmerCat.

Henrik Frienholt har tidigare sagt att målet är att alla sidor laddar under en sekund. Riviasport ska i detta skede nå under tre sekunder meddelar bolaget. De mäter dock inte “traditionella laddtider” berättar företagets VD:

- Vi mäter tiden det tar tills användaren ser webbsidan som färdigladdad och kan börja interagera med sidan. Det behöver inte vara samma sak som att webbsidan är fullt laddad, men för potentiella kunder på e-handelssidor så är det vad som egentligen spelar någon roll, säger Alcides Viamontes Esquivel, VD för ShimmerCat.

Fungerar med WooCommerce

I dagsläget riktar sig inte ShimmerCat till alla e-handlare utan endast de med e-handelsplattformen WooCommerce, vilket dock är världens största plattform. Henrik Frienholt säger att de inom en snar framtid kommer att vända sig till alla e-handlare.

Rivia Oliveira, grundare av Riviasports.com, förklarar varför de valde att testa ShimmerCat:

- Jag använder WordPress med WooCommerce för att det är enkelt och smidigt att använda. Jag har inte själv någon tekniskt bakgrund så jag ville hitta en lösning som förändrade så lite som möjligt i arbetsflödet. Fördelen med ShimmerCat for Business är att jag kan behålla precis samma arbetssätt utan att förändra något. All optimering sker automatiskt utan att jag behöver bry mig, säger Rivia Oliveira.

Annons

Annons