Nedräkning: På fredag stängs La Redoutes e-handel

Uppgift: Ellos tar över delar av sortimentet när La Redoute lägger ner i Norden.

Den som vill beställa från det franska postorderföretaget La Redoutes svenska e-handel har bara ett fåtal dagar på sig. Fredagen den 28 april klockan 12.00 stängs nämligen butiken och sen försvinner hela sajten.

"Har tagits ett beslut"

Detta enligt modeföretagets e-handelssida som för närvarande dessutom erbjuder kraftiga rabatter och uppmanar kunderna att skynda på med sina beställningar. Vi har inte lyckats nå La Redoutes presskontakter för en kommentar, men får besked via företagets kundtjänst om att nedläggningen gäller La Redoutes verksamhet i Norden.

Annons

- Det har tagits ett företagsbeslut om att Ellos ska ta över delar av La Redoutes sortiment. Det kommer att komma mer information längre fram, säger en anställd till Ehandel.se.

Har tagit över kundtjänsten

Enligt personen vi pratar med kommer det att gå att beställa och returnera varor till La Redoute fram till fredag, men sedan får man som kund vända sig till Ellos. Redan nu sköts La Redoutes kundtjänst av av Ellos personal.

Varför beslutet har fattats och mer exakt information om hur La Redoutes personal och kunder kommer att påverkas av nedläggningen har inte gått att få under dagen.  

Vi har sökt Ellos chefsassistent Charlotte Hansson för en kommentar. 

LÄS ÄVEN: La Redoute bekräftar: Vi lägger ner i Norden

Annons