Nike nästa bolag att börja sälja direkt via Amazon

IKEA är inte ensamma om att vidga sina vyer.

Häromveckan avslöjade Reuters att IKEA är på väg att omfamna Amazons marknadsplats. IKEA öppnar helt enkelt för att sälja sina produkter på andra sajter och Amazon och Alibaba sägs ligga nära till hands.

E-handelsjätten Amazon verkar sakta men säkert vinna över de stora bolagen, och de stora varumärkena, för nu avslöjas det att sportjätten Nike skrivit på ett avtal om att öppna butik på Amazon Marketplace.

Annons

Äkta varor blandade med oäkta

Nikes produkter finns förstås redan på Amazon men hos ett stort antal olika säljare, och äkta varor sägs blandas med piratkopierade. Även IKEA som alltså ryktas vara på väg att öppna butik på Amazon, har i princip hela sitt utbud på marknadsplatsen, men via andra säljare.

Skojätten Nike planerar nu att helt enkelt gå in själva och direkt sälja sina egna varor på Amazon, något man inte gjort tidigare. Nike ska dock tidigare ha sålt sina dojor via Amazons dedikerade skosajt Zappos.

Också bra för Amazons nya tjänst

En stor del av partnerskapet ska även inkludera möjligheten att minska antalet piratkopierade Nike-skor som finns på Amazon, detta rapporterar Bloomberg. Det ska tydligen finnas ett speciellt program för varumärken hos Amazon som ger dem bättre verktyg att rensa bort oäkta varor.

Det nya partnerskapet sägs även vara positivt för e-handelsjättens program Prime Wardrobe, som lanserades igår. Detta eftersom Nikes produkter nu också kan bli en del av Amazons nya tjänst, där kunderna beställer hem kläder och skor som de sedan får prova innan de betalar för dem.

Annons