Nu öppnar H&M:s nya e-handel Arket

Ny e-handel rullas ut på 18 marknader i ett svep.

I dag går startskottet för den nya H&M-ägda e-handeln Arket.com, som ska sälja bland annat kläder till kvinnor, män och barn. Satsningen beskrivs av H&M som en “modern marknadsplats”, och ska enligt uppgift satsa extra mycket på kvalitativa och hållbara kläder som är designade att “användas och älskas under en lång tid”.

Förutom e-handeln öppnar Arket i dag också sin första butik, som ligger på den klassiska shoppinggatan Regent Street i London.

Annons

- Vårt team har arbetat för den här dagen i två år, och vi är väldigt glada att äntligen kunna dela med oss av resultatet, säger arkets VD Lars Axelsson i ett pressmeddelande.

Exklusiv lansering i Europa

I Arket-konceptet ingår ett omnikanal-tänk, med butiker och e-handel som ska integrera med varandra. H&M planerar även att göra sina Arketbutiker lite extra inbjudande genom att bland annat komplettera modeutbudet med caféer. Kommande butiksöppningar väntas i bland annat Stockholm och Köpenhamn.

Arkets e-handel öppnar i dag för beställningar i Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien - och förstås - hemmamarknaden Sverige.

Annons