Ny grupp ska sätta Jönköping på e-handelskartan

Nätverket E-handel i Jönköping har hittills nått över hundra medlemmar.

Att Jönköping gärna vill ta upp kampen med Borås, Helsingborg, Kalmar och kanske några till om titeln som Sveriges främsta e-handelsstad är knappast någon hemlighet. Vi har tidigare sett Ljuset vid Vättern, som kommunen kallar sig, satsa på både utbildning i e-handel och en särskild app för stadens butiker.

Nu kommer nästa drag i form av ett e-handelsnätverk som ska stärka Jönköping som e-handelsstad, rapporterar Smålands-Tidningen.

Annons

- Bakgrunden är att vi från näringslivet ville sätta fokus på e-handel och logistik och därför projektledde vi en aktivitet med inbjudna gäster som satte fokus på e-handel. I samband med det så startade vi nätverket, säger Mathias Bransmo, VD för IT-företaget Kvadrat i Jönköping samt en av initiativtagarna till gruppen, till tidningen.

Ska dela kunskap och erfarenheter

Gruppens medlemmar inkluderar både små och stora företag, samt aktörer som Science Park på Jönköping University och Jönköpings kommun. Ett av de företag som har valt att engagera sig är e-handlaren Husochhemma, vars delägare Mattias Gyllensvaan senast figurerade på Ehandel.se i samband med att vi gick igenom hur det hade gått för e-handelsföretagen som hade grundats efter januari 2015.

- Förhoppningen är att man ska vilja vara med och dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter, säger han om den nya e-handelsgruppen.

Jönköpings e-handelsgrupp håller kontakt via en sida på Facebook och kommer under det närmaste året att bland annat ses över ett antal luncher för att diskutera möjligheterna och utmaningarna i e-handelns värld. Inom kort väntar dessutom ett besök på Jönköping Airport där ämnet för dagen uppges vara drönare inom e-handeln. 

- Vi träffas ett gäng e-handlare utan program och talare och utbyter erfarenheter och kan förhoppningsvis stötta varandras verksamheter, säger Joel Davidsson, affärsutvecklare på Science Park till Smålands-Tidningen.

Annons