Ny sajt för TheMobileStore: ”Stark grund för vår expansion”

Från Kodmyran till Magento.

E-handlaren TheMobileStore, som driver nätbutiken med samma namn, har nu uppgraderat sin sajt och det ska ligga ett och ett halvt års arbete bakom. Grundaren och vd:n Rashid Waraich berättar om den nya sajten för Ehandel.se:

- Vi har bibehållit samma design men under ytan har vi ändrat allt. Vi har gått från en hyrplattform (Kodmyran) till Magento 2. Vi har kopplat till oss ett av mest kompetenta ERP-systemen på marknaden, Microsoft Navision (NAV), och vi har lagt till ett PIM-system. Med dessa system på plats så kommer vi att kunna arbeta effektivare. Vi har nu lagt en stark grund för framtida expansionsplaner, förklarar Rashid Waraich.

Annons
Annons

TheMobileStore är kända för att sälja mobilskal och det är en bransch som den senaste tiden har fått en hel del konkurrens. Enligt Rashid går affärerna dock bra och med den nya sajten på plats så siktar man nu på att utöka både antalet marknadsplatser man säljer på och antalet egna sajter.

- Det går bra för företaget även om vi sett lite minskad försäljning på grund av Wish och Fyndiq Superbilligt, men vi har en strategi för att öka omsättningen. Vi säljer fortfarande på Fyndiq och CDON och kommer att fortsätta göra det. Vi har även planer på att börja sälja via andra marknadsplatser som Wupti, VidaXL och Amazon, säger Rashid Waraich.

Lansering i Norge på gång

Rashid berättar också att de kommer att lansera “några nya sajter” på den nya plattformen, samt att de kommer att expandera till Norge med TheMobileStore.

LÄS ÄVEN: TheMobileStore: "Responsiva sidor är en kompromiss"

Den nya sajten är som sagt byggd på e-handelsplattformen Magento och den liknar den gamla i utseende med skillnaden att den nya är responsiv. Eftersom Rashid Waraich tidigare förespråkat en separat mobilsajt så frågade vi vad som har ändrats sedan dess.

- Jag har märkt under tiden att uppdatera två separata sidor, en för desktop och en för mobil, kräver extra resurser. Därför är en bra, optimerad responsiv hemsida ett bättre alternativ om man inte har oändliga resurser. Hade jag resurser att underhålla två sidor så skulle jag fortfarande ha en separat mobilsida, konstaterar Rashid Waraich.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!