Ny startup vill knyta ihop detaljhandeln med nätet

Gordon Delivery är en ny stjärna på logistikhimlen som hjälper detaljhandlare att plocka, packa och leverera varor till sina e-handelskunder.

Gordon Delivery är ett nystartat fullserviceföretag som vill hjälpa detaljhandlare att sänka tröskeln för att komma igång med e-handel. Affärsmodellen är inte helt olik Urb-its och bygger på att företagets förare, så kallade Gordoneerer, levererar varor från butikslager till konsumenter.

Utöver leveranser av varorna direkt till dörr erbjuder man även handlarna andra tjänster som plockning och paketering. Bolaget grundades av Ali Ghoce, som under flera år arbetat på IT-företaget Visma, där han bland annat varit delaktig med att ta fram Apotek Hjärtats e-handelslösning.

Annons

– Vårt åtagande är betydligt större än att förflytta ett paket från A till B. Vi skapar en trygg och positiv upplevelse för både butiken och slutkunden - från beställning till nöjd kund, säger Ali Ghoce.

Ett flertal kedjor intresserade

Gordon Delivery lanserades i september och har redan lockat till sig en del intresse. Blomsterlandet, som nyligen lanserade sin e-handel, nämnde just logistiken som en av de största utmaningarna med e-handel och för att lösa den biten har man valt att använda sig av Gordon Delivery.

Under december startade leveranserna för den första butiken, med avsikt att rulla ut tjänsten till merparten av de 50 butikerna.

– E-handel är en viktig satsning för Blomsterlandet. Vi valde Gordon Delivery för deras moderna servicekoncept och det kunnande de uppvisat om hela e-handelsflödet, från beställning till kundmötet, säger Andreas Karlsson på Blomsterlandet.

Bolaget har även knutit avtal med Ica Supermarket i Hammarby och ytterligare Ica-butiker kommer att ansluta sig under nästa år i samband med dagligvarujättens onlinesatsning.

– Vi för dialog med flertal kedjor som är intresserade av vår tjänst inom bland annat dagligvaror, apotek och bygg, säger Ali Ghoce.

Annons