Nya lokaler ska ta Boozt.com till nästa nivå

Nätmodebutiken siktar i år på en omsättning runt 1,5 miljarder kronor. Då krävs både större kontorslokaler och ett nytt lager.

Under förra året nådde Boozt.com en försäljning på över 1 miljard kronor och gick samtidigt med vinst för första gången sedan starten 2009. Det nya året har börjat minst lika bra och omsättningen har under de tre första månaderna ökat med över 100 procent jämfört med i fjol.

Det danskägda företaget räknar med en omsättning på drygt 1,5 miljarder svenska kronor under 2016 och den snabba tillväxten gör att Boozt.com nu har flyttat till nya och större kontorslokaler i Hyllie i Malmö.

Annons

– Flytten är ytterligare ett steg på vägen mot att bli Skandinaviens ledande modebutik online och vi räknar med att både antalet anställda, beställningar till distributörer och försäljningen fortsätter att öka under 2016, säger Hermann Haraldsson, VD för Boozt.com.

Skandinaviens ledande modebutik online

Det nya huvudkontorets lokaler är över 2 000 kvadratmeter stort med plats för de flesta av företagets totalt 160 anställda. Utöver nya kontorslokaler flyttar Boozt i mars 2017 även till ett 43 500 kvadratmeter stort lager som just nu håller på att byggas utanför Ängelholm.

Något man hoppas ska ske ytterligare tillväxtmöjligheter samt stordriftsfördelar. Man satsar även på att öka graden av automatisering så att varje order behandlas mer effektivt.

– En snabb orderhantering och effektiv kundservice som möter kundernas förväntningar är avgörande för e-handel. Vår investering i automatisering är grundläggande för vår fortsatta tillväxt och konkurrenskraft. Flytten till de nya lokalerna är således både fysiskt nödvändig och en viktig del för att nå våra tillväxtmål, säger Hermann Haraldsson.

Annons