OS-medaljören Bengt Baron ska sälja kylpåsar i Afrika

Kylpåseleverantören iFoodbag har rekryterat elitsimmaren och företagsproffset Bengt Baron som styrelseordförande.

Före detta elitsimmaren Bengt Baron är kanske mest känd för att ha tagit ett OS-guld 1980. Efter olympiadbragden gick han vidare mot studier på Haas School of Business vid University of California i Berkeley där han tog examen 1988. Efter att studierna avslutats följde en framgångsrik karriär där Bengt Baron bland annat varit chef och VD för företag som Cloetta, Absolut Vodka, Coca-Cola och Kodak.

"Har ett blågult hjärta"

Nu får han uppdraget som styrelseordförande för iFoodbag, ett företag som levererar påsar som ska se till att mat hålls kyld under leveransen till hemmet.

Annons

- Jag har haft förmånen att jobba i många olika situationer under min karriär och jag älskar att bygga företag. Jag brinner för det här och att försöka bidra baserat på den erfarenhet jag har. Jag har ett stort blågult hjärta och tycker att det är otroligt viktigt att utveckla svenska företag som iFoodbag som har en stor ambition och många möjligheter med sin produkt, säger Bengt Baron.

Sedan lanseringen i höstas har det gått snabbt framåt för iFoodbag, som bland annat samarbetar med Mat.se. Nyligen fick företaget också en order från Afrika där bolaget ska hjälpa till i arbetet mot svält och matsvinn.

- Produkten kan göra så mycket gott, allt ifrån att förenkla vardagen för många till att faktiskt lösa rejäla globala problem med distribution av mat och medicin i tuffa klimat. Och när man tänker på den potentialen är det inte svårt att bli entusiastisk, säger Bengt Baron.

"Ett steg i precis rätt riktning"

Bengt Baron efterträder Karl Fallgren som dock fortsätter som VD för bolaget.

- Vi är såklart väldigt glada över att få in den här styrkan i företaget då vi känner att Bengt Baron är helt rätt person att hjälpa iFoodbag att utvecklas ännu mer. Det här är ett stort steg i precis rätt riktning för oss, att få en så kunnig styrelseordförande med en bred kompetens inom näringslivet, säger Karl Fallgren, VD och grundare av iFoodbag.

Bengt Baron är även medlem i styrelsen för Thule Group och styrelseordförande för hjälmteknikföretaget MIPS.

Annons