Ökade e-handeln med 400% på två år – öppnar ny nätbutik

Förväntar sig "shopping-kaoz" i samband med premiären.

I början av året kunde vi avslöja att Bra Sommarmöblers e-handel hade dubblats fler gånger om under de senaste åren och under resten av 2017 har bolaget avslöjat flera e-handelsrelaterade satsningar - som till exempel en popup-butik i en container.

LÄS ÄVEN: Bra Sommarmöbler öppnade pop-up i en container 

Annons

LÄS ÄVEN: E-handeln som växte med 400 procent på två år

Vill inte vara säsongsberoende

Nu väljer det Göteborgsbaserade bolaget att bygga vidare på sin e-handelsnärvaro - och det genom att lansera en helt ny nätbutik. Den har fått namnet Bra Innemöbler, och ska - precis som namnet antyder - sälja möbler som är lämpliga att ha inomhus.

- Huvudanledningen till att vi har valt att bredda vårt sortiment är för att inte vara så säsongsberoende som vi faktiskt är (var). Att kunna behålla en större del av vår personal året runt kommer även vara en stor fördel som vi drar nytta av i samband med denna satsning, skriver Simon Forslund, e-handelsansvarig på de båda nätbutikerna, i ett mejl till Ehandel.se.

Den nya sajten lanserades under gårdagen, och får alltså en riktig rivstart med Black Friday redan under dag två. Simon Forslund skriver att bolaget, som i dag erbjuder 15 procents rabatt på hela Bra Innemöblers sortiment, har förberett sig på ett riktigt “shopping-kaoz” där chattandet med kunderna kommer att pågå för fullt.

Satsar på dropshipping i vinter

Hela vintern är tänkt att bli en testperiod för Bra Sommarmöbler och Bra Innemöbler, som under perioden bland annat planerar att se över sitt logistikupplägg.

- Vi kommer till exempel att arbeta med dropshipping på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare, vilket ställer högre krav på både system och personal. De kanske viktigaste och mest bidragande faktorerna är ju att vi redan besitter kunskap, plattform, personal och kontakter. Det blir därmed ett ganska naturligt steg att ta för oss, inte minst eftersom att vi är i en tillväxtfas.

Bra Sommarmöbler öppnade sin första e-handel redan 2006. Det var dock först när företaget gick över till en ny plattform under 2014 som försäljningen på nätet tog fart på riktigt.

Annons
Annons