Ökade med 32% under 2017 – nu är Dollarstores e-handel nära

"Vill vara 3 000 procent säker på hemleveranserna".

I höstas kunde vi på Ehandel.se bli först med att avslöja att butikskedjan Dollarstore planerade att starta e-handel. 

LÄS ÄVEN: Dollarstore börjar med e-handel

Annons

Denna förbereds nu för fulla muggar, berättar företagets vd Peter Ahlberg.

- "Online-pojkarna" har gjort det mesta och nu är de igång med inköp av produkter. Så det är på G, skriver Ahlberg till Ehandel.se.

Skickade tårta till redaktionen

Peter Ahlberg och hans företag uppmärksammades flera gånger under 2017, bland annat då en lokal profil upptäckt att en av kedjans butiker sålde en skämtsam toalettskylt, som dock inte uppskattades av vederbörande. Även när Peter Ahlberg kritiserade feminismen, fick han medial kritik.

Kunderna tycks dock ha stått på Ahlbergs sida och DollarStore kunde efter debaklet konstatera att de slagit nytt försäljningsrekord under den aktuella månaden. För att visa sin tacksamhet skickade Peter Ahlberg då en tårta till en av redaktionerna som uppmärksammat hans uttalanden.

LÄS ÄVEN: DollarStore i nytt blåsväder - säljer skämtsam toalettskylt

Förutspår fullständig krasch under nästa BF

Nu står det klart att hela 2017 var ett rekordår för Dollarstore och försäljningen under året ökade med hela 32 procent, enligt Peter Ahlberg. Huruvida detta enkom beror på massmediala skriverier, är oklart. 

Nu säger i alla fall Ahlberg att den planerade lanseringen av e-handeln inför sommaren eventuellt kan komma att försenas något. Detta då hans tilltro till postgången är något begränsad.

- Som jag tidigare sagt; jag har inte bråttom och vill vara 3000 procent säker på hemleveranserna. Sker det inte en klar förbättring på området ”hantering-av-inkommande-paket-till-terminalen”, så spår jag en fullständig krasch under nästa Black Friday.

Annons

Annons