I dag: PostNord storsatsar på paketskåp – 200st i steg ett

Helt öppet paketnätverk.

Fraktbolaget PostNord har tidigare dissat paketskåp som leveransalternativ. I juli förra året inledde man dock återigen pilottester med paketskåp, då i Finland.

LÄS ÄVEN: PostNord lanserar paketskåp igen

Annons

"En helt ny infrastruktur"

Nu meddelar PostNord att en storsatsning på paketboxar är på gång.

- Till följd av den explosionsartade ökningen av e-handelsleveranser ser PostNord behov av nya leveranslösningar med kapacitet att hantera e-handelskundernas förväntningar på snabba, smidiga och precisa leveranser. Därför testar nu PostNord och företaget SwipBox som utvecklar mjuk- och hårdvara för självbetjäningsautomater nu en helt ny infrastruktur för utlämning av paket, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Expansion i övriga nordiska länder"

Skillnaden mot tidigare paketskåp ska vara att dessa nya paketboxar ska placeras i närheten av kundernas bostad. Pilottestet inleds idag med 200 paketboxar.

- Piloten med 200 digitala paketboxar inleds 21 mars 2019 i danska Kolding och kommer, om testet faller väl ut, resultera i en utrullning av paketboxar i hela Danmark. Piloten och eventuell fortsatt utrullning kommer att ligga till grund för vidare expansion i övriga nordiska länder.

Öppet för andra fraktbolag

Kunderna kommer att styra över sin leverans, och öppna boxen, med hjälp av PostNords mobila app.

- Vi har länge sett ett behov av en ny infrastruktur för leverans av paket som ökar bekvämligheten, är flexibel för mottagaren och kompletterar våra befintliga leveransplatser det vill säga leverans till ombud och hemleveranser, säger Håkan Ericsson, koncernchef och vd för PostNord.

Paketboxarna kommer, i Danmark, att gå under benämningen “Nærboks” och etableras av företaget Nordic Infrastructure, som ägs gemensamt av PostNord och SwipBox. Nordic Infrastructure ska var ett öppet paketnätverk och andra fraktbolag kommer redan under pilottesten att kunna leverera till boxarna.

LÄS ÄVEN: PostNord avslöjar detaljerna i den stora skåpsatsningen

Annons

Annons