PostNord tar in 3 000 extra för att hantera Black Friday

Räknar med 900 000 paket under helgen.

Förra året blev det en del förseningar efter att Black Friday slagit alla rekord i svensk e-handel. PostNord eftersökte bättre prognoser från e-handlarna, men nätbutikerna hade också svårt att förutspå orderökningen. Om alla bara hade läst Ehandel.se:s årliga prognos:

LÄS ÄVEN: Hur stor blir Black Week 2018? - här hittar du svaret

Annons

Svensk e-handel drogs alltså med en del förseningar i fjol och detta ska PostNord försöka råda bot på i år. Fraktbolaget har bland annat höjt priserna för e-handlarna under julhandeln och nu berättar de vad man får för pengarna.

LÄS ÄVEN: Därför höjer PostNord julpriserna för e-handlare

Magnus Bennich, som är "julansvarig logistik" på PostNord, berättar om förberedelserna:

- Vi kommer att ha fullt med förstärkningsåtgärder mellan Black Friday och jul för att klara julleveranserna. Till exempel kommer vi att ha många fler utlämningsställen, vi kommer öka distributionen på lördagar, så att paketen ska nå mottagaren fortare, och vi kommer att anställa extra personal genom hela produktionskedjan och ta in extra transportkapacitet där det behövs, säger Magnus Bennich.

PostNord kommer samtidigt att ha cirka 3 000 extraanställda under perioden. Antalet utlämningsställen ska ha ökat med 140 stycken jämfört med i fjol och runt 40 temporära utlämningsställen kommer att finnas under Black Friday och julen 2018. Fraktbolaget meddelar också att de kommer att skicka ut fler sms till kunderna.

Julen ökar med 25 procent

PostNord Sverige räknar med en ökning under julhandeln med totalt 25 procent, jämfört med i fjol, och bara under Black Friday-helgen så är prognosen 900 000 paket. Fraktjätten meddelar också att de i år har en starkare infrastruktur på plats, inför köpfesten på nätet.

LÄS ÄVEN: 11 000 paket i timmen på PostNords nya terminal

- Dessutom har vi byggt två nya paketterminaler i Sverige, en i Örebro och en i Växjö, och en i Danmark för att höja vår produktionskapacitet. Den danska terminalen avlastar Malmö som hittills tagit emot all import, säger Magnus Bennich.

Annons

Fraktbolaget bjuder samtidigt på några datum som de ser som extra viktiga.

23 nov 2018
"Black Friday infaller och i samband med detta inleds PostNords julperiod."

19 dec 2018
"Sista dagen att skicka inrikespaket för framkomst före jul."

20 dec 2018
"Sista dagen att skicka varubrev, expresspaket och pallar för framkomst före jul."

27 dec 2018
"Sista dagen för alla slags leveranser, för framkomst före nyår."

Annons