Prisa gudarna – kunderna har hittat tillbaka till e-handeln!

Värmen till trots.

För någon vecka sedan var vi tyvärr förmedlare av den tråkiga nyheten att svensk e-handelsförsäljning stod stilla. Värmeböljan som då precis nått Sverige var ett ordentligt farthinder för e-handlarnas försäljning.

LÄS ÄVEN: Det fina vädret stryper den svenska e-handeln

Annons
Annons

Grafen över de senaste veckornas försäljning talade då sitt tydliga språk.

Vi kan nu med glädje meddela att konsumenterna vant sig vid värmen och åter hittat tillbaka till e-handeln. Detta trots att vädret inte på något sätt lättat upp utan fortfarande bjuder på temperaturer över det normala.

"Är tillbaka med kraft"

Det är i skrivande stund vecka 22, för er som inte håller koll på veckonummer, och de föregående två veckorna visar på en mycket fin utveckling för Sveriges e-handel.

Data ifrån Ehandel.se Analytics

- Trots att värmen håller i sig med avvikande dygnsmedeltemperatur, flera grader över det normala, är e-handelns utveckling tillbaka med kraft. Vecka 21 var orderingången hela 29 procent högre än motsvarande period förra året, säger Joakim Andersen, indexansvarig på Ehandel.se.

Vi kan bara hoppas att e-handeln fortsätter att växa med 29 procent framöver, samtidigt som vi har temperaturer i samma storlek.

LÄS ÄVEN: Mobilen kommer att totalkrossa denna sommar

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!