Rätt plagg på rätt kropp när stylisten öppnar webbshop

Anna Nilssons Shop.byStylists.se säljer kläder och skönhetsprodukter efter bland annat figur, hudton och stiltyp.

Stylisten Anna Nilsson har precis lanserat webbshopen Shop by Stylists som inriktar sig på mode och skönhetsprodukter. Butiken skiljer sig från andra nätbutiker på så sätt att kläderna inte är rangordnade efter olika typer av plagg, utan istället efter till exempel kroppsform, stiltyp och färgskala.

- Här finns det plagg som passar dig om du exempelvis är päronformad, har en klassisk stil eller varma färger i din personliga färgskala. Tycker du att du har en stor rumpa så finns det plagg som får den att se mindre ut, tycker du att du har små bröst så finns det plagg som gör att de ser större ut och mycket mer, förklarar Anna Nilsson.

Annons

Vill ge kunderna "wow"-effekt

Att försäljning av kläder som passar kunden är positivt både för kunden och för butiken, som slipper returer, är något som bland annat Fitbay och EasySize tidigare tagit vara på.

Shop by Stylists öppnade i söndags men Anna Nilsson har även sedan tidigare arbetat som personlig stylist. Hon säger sig ha haft ett intresse för smink och mode sedan barnsben och för ungefär sex år sedan startade hon sin blogg, där hon också ger människor tips och råd när det kommer till mode.

- En natt så drömde jag att jag hjälpte människor att shoppa, när jag vaknade på morgonen så kändes det så rätt så jag började googla på utbildningar. Sen dess har jag jobbat som stylist och hjälpt människor att förstå att det räcker med små enkla medel för att få den här ”wow”-effekten, skriver hon på sin blogg.

Showroom i Jönköping

Utöver att sälja kläder genom e-handeln driver Anna Nilsson ett showroom i Jönköping, och har en del verksamhet i Stockholm och Göteborg. På sin sida uppmanar hon kvinnor att boka in personliga möten eller tjejkvällar med kompisgänget, för att till exempel få hjälp med att uppdatera sin garderob.

Den egna e-handeln bygger på en idé som Anna Nilsson ska ha haft en längre tid.

- Jag brinner oerhört mycket för att hjälpa andra människor att förstå att det räcker med små enkla knep såsom rätt form, snitt, material och färg för att göra skillnad. Webshopen gör det möjligt för mig att hjälpa fler!

Annons