Rockets matkasse plockar in 700 miljoner kronor

Den tyska matkassejätten HelloFresh plockar in 75 miljoner euro, nästan 700 miljoner kronor, i riskkapital. En investeringen som värderar bolaget till över 24 miljarder kronor.

Matkassetjänsten Hellofresh grundades 2012 av Dominic Richter, Thomas Griesel och svenska Jessica Nilsson som numera är investment manager på NorthZone. Idag är tyska Rocket Internet majoritetsägare i bolaget som växt ut till en jätte och är verksamt i sju länder.

Tidigare i år plockade HelloFresh in 126 miljoner dollar i en investeringsrunda ledd av just Rocket, och nu är det dags igen. Den här gången är det dock kapitalförvaltaren Baillie Gifford som stoppar in 75 miljoner euro, motsvarande cirka 700 miljoner kronor i bolaget.

Annons

Ska fortsätta växa

Den nya investeringsrundan värderar bolaget till 2,6 miljarder euro, över 24 miljarder kronor. En rejäl ökning jämfört med den förra rundan i mars 2015, då bolaget värderades till ungefär 6 miljarder kronor.

HelloFresh omsatte 70 miljoner euro, motsvarande ungefär 650 miljoner kronor, under 2014. En ökning med nästa 400 procent jämfört med 2013 och tillväxten har fortsatt i samma takt under årets första kvartal.

En tillväxt som gör HelloFresh till en av de snabbast växande aktörerna på matkassemarknaden. HelloFresh, som i våras ryktades vara intresserade av att köpa Linas Matkasse, har en aggressiv expansionsplan och det nya kapitalet ska användas för fortsatt tillväxt.

Annons