Samarbete ska ge sömlösa betalningar i mobilen

Betalningsleverantören Seamless, med sin mobila betalningstjänst SEQR, inleder ett samarbete med e-handelsleverantören E37.

Snabba och smidiga mobila betalningar har blivit en viktigt pusselbit när nätkunderna shoppar allt mer med hjälp av sina mobila enheter. Många betalleverantörer filar därför just nu på sina lösningar för att kunna ligga snäppet före de andra.

En av dem är Seamless, som nyligen lanserade ett plug-in till några av världens största e-handelsplattformar, med sin mobila betalningstjänst SEQR. Nu har man även inlett ett samarbete med e-handelleverantören E37. Något som innebär att SEQR:s ”Instant Checkout” integrerats i E37:s mobilanpassade kassa.

Annons

– Den mobila e-handeln ökar hela tiden och vi ser att allt fler kunder efterfrågar betalningssätt som är både säkra och smidiga. Genom samarbetet med E37 kan vi nå ut till över 100 snabbväxande e-handlare, säger Peter Fredell, vd för Seamless.

Färre steg i kassan

Seamless fokus har länge legat på den fysiska handeln men på senare tid har man närmat sig näthandeln. Något många e-handlare ställt sig frågande till är dock användningen av QR-koder. När man shoppar via en dator slutförs nämligen köpet genom att man startar SEQR-appen i sin mobiltelefon och scannar en QR-kod som visas på skärmen.

Ett steg som kommer att försvinna när kunden handlar mobilt. Vid betalning med en mobiltelefon eller surfplatta öppnas SEQR-appen direkt och kunden behöver inte mata in några uppgifter i kassan. Allt som krävs är att godkänna befintliga uppgifter och ange sin PIN-kod.

– SEQR är en ny, spännande pusselbit som passar in perfekt i vårt koncept, att integrera butikers e-handelskedja på ett sätt som höjer både lönsamhet och försäljning. Genom samarbetet med Seamless är E37 redo att hjälpa e-handlare att ta klivet in i nästa tillväxtvåg för mobil e-handel, säger Fredrik Karlsson, vd för E37.

Annons