Amazon gör sin första riktiga drönarleverans

Storbritannien låter Amazon leva ut sina drönarfantasier.

I juli i år kunde vi berätta att e-handelsjätten Amazon ingått ett samarbete med Storbritanniens regering. Detta samarbete har nu burit frukt.

Amazon levererar nu med drönare i Cambridge i England. Den 7 december ska den första leveransen ha tagit till skyarna och vad vi kan se innehöll den en mediaspelare och en påse popcorn.

Annons

Hur utbredd är då denna leveransservice? Det är endast två kunder i dagsläget som kan få leverans med drönare i Cambridge.

Det kan förstås låta löjligt med två kunder men Amazon är ganska tydliga med att detta inte är ett mindre pilottest. E-handelsföretaget har nämligen byggt upp en stor drönarcentral i Cambridge som ska kunna serva många fler kunder än två.

Ett dussintal kunder

Amazon meddelar att man inom kort ska utöka till ett dussintal kunder som ska kunna få leveranser ifrån "drönarcentralen". En central hubb som ska innehålla ett buffertlager och en liten drönarflygcentral. Ni kan se hur det hela fungerar i Amazons video nedanför.

Värt att notera är också att Amazons drönare utvecklas drastiskt för varje nytt framsteg de gör. Drönaren som gjorde den första riktiga leveransen den 7 december ser inte ut som någon av de tidigare. Leveransen ska för övrigt tagit endast 13 minuter vilket är under den tidigare utlovade tiden på 30 minuter.

Annons