Superenkel gratiskryptering tog användarna med storm

På mindre än två dagar har nära 70 procent av Quickbutiks kunder valt att aktivera kryptering av sin e-handel.

E-handelsplattformen Quickbutik är känd för att snabbt lägga in nya funktioner. Efter förra veckans nyhet, som tog flera e-handlare på sängen, där Google började markera e-handelssidor som “Inte säkra” var det många som skred till verket.

För e-handelsjätten Webhallen tog det endast minuter innan hela sajten var krypterad. För e-handelsplattformar är det lite mer komplicerat, eftersom det inte bara är en sajt det handlar om. Samtidigt vill man ju gärna skapa en användarvänlig lösning för alla e-handlare på plattformen.

Annons
Annons

Blev klart i helgen

Quickbutik, som nyligen tog in Dan Nilsson som investerare, meddelar att de jobbat hårt hela helgen för att färdigställa sin enklickslösning för att kryptera sina handlares butiker.

I december skrev vi om den första plattformen med gratiskryptering. Den nyheten blev dock snabbt omtvistad och det stod klart att både Starweb och Wikinggruppen erbjuder gratiskryptering via den nya tjänsten Let’s Encrypt. Ingen av aktörerna erbjuder det dock till alla sina butiker utan främst till nya.

Quickbutiks nya lösning med gratis SSL-certifikat, vilket är grunden för en krypterad sida, ska gälla alla användare på deras plattform.

Mycket snabb aktivering

Det mest intressanta kan dock vara hur Quickbutik löst implementeringen av Let’s Encrypt. Det är precis som det låter en lösning där du bara trycker på en knapp så sköter plattformen resten helt automatiskt. Det är inte heller någon väntetid utan nätbutiken blir i princip omedelbart krypterad och e-handlaren slipper risken att Googles webbläsare markerar någon av nätbutikens sidor som “Inte säker”.

- Efter förra veckans nyhet om att Google Chrome börjat varna för vissa sidor så satte vi SSL som högsta prioritet, och i helgen avslutades arbetet. Nu kan våra handlare med ett klick säkra hela sin sajt, säger Azddin Benberkan, VD och grundare för Quickbutik.

I måndags rullade Quickbutik ut den nya funktionen (här visar de hur den fungerar) och enligt Azddin har nära 70 procent av handlarna på plattformen redan valt att aktivera SSL för sin nätbutik.

Azddin berättar även för oss att han tror att Google kommer att öka trycket på webbplatsägare att skaffa en helt krypterad sida.

- Det skulle inte förvåna mig om SSL-varningar i slutändan blir lika påträngande som idag när webbläsare visar en helsidesvarning för sidor som innehåller ett felaktigt SSL-certifikat. SSL är framtidens webbstandard, säger Azddin Benberkan.

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!