Svensk jätte e-handelsökar – köper upp dansk konkurrent

Omsätter 5,7 miljarder och vill bli störst inom e-handeln i sin bransch.

Trots att målgruppen för nya fönster och dörrar borde vara ganska stor, finns det ett svenskt e-handelsföretag som har hållit sig en bit under radarn. Inwido, som har sitt huvudkontor i Malmö, räknar sig själv som Europas största leverantör av fönster och företaget siktar på att ta över allt mer av e-handeln på området även utanför Sverige.

I slutet av förra året kom beskedet att Inwido - under namnet Sparwindows - skulle lansera e-handel i Storbritannien och Irland. Nu väljer företaget att även utöka sin satsning på Danmark, och denna gången är det inte i form av en ny e-handel - utan i form av ett uppköp av en befintlig butik. Det handlar om den danska e-handelskoncernen Bedst & Billigst Group, som var en av Danmarks första e-handlare och som numera omsätter ungefär 95 miljoner danska (knappt 122 miljoner svenska) kronor om året.

Annons

"Fler föredrar att e-handla fönster"

Bedst & Billigst Group har cirka hundra anställda och driver i dag e-handel med fönster och dörrar i Danmark, Norge och Sverige - i Sverige genom e-handeln Bonusfönster. Företaget har även produktionsanläggningar i Danmark och Rumänien. Inwido köper hundra procent av aktierna i sin danska konkurrent.

Inwidos vd Håkan Jeppsson är nöjd med att affären har kommit i mål.

- Precis som inom många andra produktkategorier ser vi att ett ökande antal människor föredrar att handla fönster och dörrar på nätet, på en tid och plats de föredrar. Med det här köpet kan vi möta deras förväntningar ännu bättre, säger han i ett pressmeddelande.

Hur mycket Inwido, som omsätter 5,7 miljarder svenska kronor, fick betala för Bedst & Billigst Group avslöjas inte i pressmeddelandet, men affären väntas avslutas i början av 2018.

Annons