Svenska Toys R Us: ”Från dåliga till riktigt bra online”

Ingen konkurs för svenska Toys R Us.

Ehandel.se har i flera artiklar beskrivit den stora amerikanska leksakskedjan Toys R Us förfall världen över. Detaljhandlaren var sen till e-handelskalaset och det har straffat sig med ett globalt sönderfall av den stora jätten.

LÄS ÄVEN:
Toys R Us i konkurs - lägger ner alla butiker i USA
Europeiska Toys R Us-butiker tas över av konkurrent

Annons
Annons

I Sverige, och Norden, är det dock inte moderbolaget Toys R Us som driver butikerna med samma namn, utan den danska leksakjätten Top-Toy. Tidningen Market rapporterar nu att det är full fart framåt för de svenska Toys R Us-butikerna, och kanske framför allt för deras e-handel.

Per Sigvardsson som är ny koncernchef för Top-Toy, sedan i januari, erkänner samtidigt att e-handeln inte varit i toppskick, men att man nu på kort tid gett den mycket kärlek.

- Vi måste tänka och agera som en e-handlare och kan inte hålla på och jobba med saker i ett år innan det genomförs. Vi arbetar med en stor intern kulturförändring och har blivit mycket snabbare på att få saker att hända, säger Per Sigvardsson till Market.

"På väg att få ordning på e-handeln"

Bland annat ska företaget på åtta veckor ha infört click and collect i koncernens samtliga butiker, som utöver Toys R Us även innefattar BR Leksaker. Enligt Per Sigvardsson är det mycket viktigt att kunderna har möjlighet att hämta varorna i butiken, då det är en av fördelarna som de har gentemot de renodlade e-handelskonkurrenterna.

Den största förändringen kan dock vara en helt ny e-handelsplattform, som företaget nu är på väg att lansera. Det ska handla om en "standardiserad, mordern och molnbaserad" plattform, som ska se dagens ljus innan Black Friday i år.

- Vi är nu på väg att få ordning på e-handeln och ska gå från att vara dåliga till att bli riktigt bra online, säger Per Sigvardsson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!